SBI PO Recruitment 2026: The State Bank of India (SBI) has released the SBI PO Recruitment 2026 Notification for the recruitment of 1500Probationary Officers (PO). This is one of the most sought-after banking jobs in India for graduates who want to build a successful career in the banking sector.
Interested and eligible candidates can apply online from 18 June 2026 to 08 July 2026 through the official SBI Careers portal. The recruitment of candidates will be held in three phases, i.e., Preliminary Examination, Main Examination, and Interview.
SBI PO Recruitment 2026 Overview
Organization Name
State Bank of India (SBI)
Post Name
Probationary Officer (PO)
Advertisement Number
CRPD/PO/2026-27/09
Total Vacancies
1500
Application Mode
Online
Job Location
Anywhere in India
SBI PO Recruitment 2026
SBI PO 2026 Vacancy Details
Category
Vacancies
SC
234
ST
144
OBC
390
EWS
144
UR
588
Total
1500
PwBD Vacancies
Category
Vacancies
Visually Impaired (VI)
15
Hearing Impaired (HI)
16
Locomotor Disability (LD)
14
Multiple Disabilities (d & e)
16
SBI PO Recruitment 2026 Notification
SBI PO Recruitment 2026: Important Dates
Event
Date
Online Registration Begins
18 June 2026
Last Date to Apply Online
08 July 2026
Fee Payment Last Date
08 July 2026
Preliminary Exam Call Letter
2nd/3rd Week of July 2026
Preliminary Examination
August 2026
Preliminary Result
August/September 2026
Main Examination
September 2026
Main Result
September/October 2026
Phase-III Call Letter
October/November 2026
Psychometric Test
October/November 2026
Interview & Group Exercise
October/November 2026
Final Result
November/December 2026
Bank Jobs 2026: Applications are open
Bank Name
Vacancies/Post Name
Panchmahal District Co-operative Bank Limited (PDC Bank)
Q1. How many vacancies are announced under SBI PO Recruitment 2026?
Ans: SBI has released a total of 1500 vacancies for Probationary Officers.
Q2. SBI PO 2026 – Last Date to Apply?
Ans: The last date for submitting the application online is 08 July 2026.
Q3. What is the minimum qualification needed for SBI PO 2026?
Ans: The candidate should have completed graduation in any discipline from a recognised university.
Q4. What is the age limit for SBI PO Recruitment 2026?
Ans: As of 01 April 2026, the candidates should be between 21 and 30 years old.
Q5. What is the application fee for candidates of the General category?
Ans: The application fee for General, OBC, and EWS candidates is Rs. 750.
Q6. What is the selection process for SBI PO?
Ans: The selection process includes the following:
Preliminary Examination
Main Examination
Psychometric Test
Group Exercise
Personal Interview
Q7. What is the salary of an SBI Probationary Officer?
Ans: Basic pay initially is ₹48,480. Approximate yearly CTC is ₹21.97 lakh.
Q8. Is SBI PO 2026 open to final-year graduation students?
Ans: Yes. Provisional applications are accepted from final-year students, provided they pass their graduation examination on or before 30th September 2026.